Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2017 13:01 - ПЪЛНО РАЗКРИТИЕ 39
Автор: deusson Категория: Други   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.06.2017 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

В огледалния свят обличаме децата си като възрастни, докато родителите им младеят в тийнейджърски одежди. Полираме естествените материали докато не заприличат на синтетични, а в изкуствените заместители обратно, вграждаме „несъвършенствата” на оригинала, така че да подлъжат и най-опитното око и прикрият естеството си на реплика.

По улиците срещаме ходещите платна на безименни, но неуморни художници. Човек би си помислил, че е попаднал в свят, който е вманиачен по изкуството, разглеждайки изрисуваните аборигени, докато не влезе в някоя галерия и сред празното пространство между картините не му се явят единствено привиденията на роднините или лица от близкото обкръжение на художника. Ако неблагоразумно или от духовна жажда „подслушаш” поредното литературно събитие в града, то най-много да обогатиш колекцията си от клишета и щампи насаждани от масмедиите, всепроникващи до костите със своята „безпристрастна” смрад.

В огледалния свят, когато ти причернее, то е защото те е огряла светлината на някакво прозрение. Там, в огледалото светът е обърнат на опаки, посоките са сгрешени и не само лявото е дясно, но и „Светилата” поглъщат светлина, вместо да прокарват път през невежеството. Добрите идеи просят по ъглите на бетонния лабиринт, за да преживеят до отсрещния си бряг, където да се посеят. Неоспорими факти гният затворени зад седем пъти по седем заключени врати, защото „не сме били готови” за тях и появата им сама по себе си ще разруши подредения ни живот.

Ако след всичко дотук имаш чувство, че истинските хора са отлетели, то допълнително прибави „едно на ум”, те вероятно са се размазали в стъклото на огледалния свят мислейки, че са избягали от реалността, а вместо това са се оказали в друга нереалност.

Бий се или бягай (атака или отстъпление).

Заложени в нас тези команди прокарват пътя на страданието в настоящата действителност. С причина или без, с повод или без повод, всякакви религиозни водачи и духовни учители ни убеждават, че страданието е жизненоважно за извисяване на духа и еволюцията на съзнанието. Учат ни и ни втълпяват, че то (страданието) е неизменно по пътя ни и е благо като маната нахранила библейския народ.

Е, какво лошо ще им се случи на нашите дух и съзнание, ако не страдаме и не причиняваме страдание? Какво? Ако впрегнем въображението и го накараме да препусне до утопичен свят ли ще ни отведе? До Райски свят? Или ще си отидем в къщи?

Нямаме нужда от страдание, за да мислим, нито за да чувстваме, а най-малко да сме състрадателни. Елитните войници са с притъпено (липсващо) чувство за състрадание. Те получават този „дар” при обучението си, чрез физическо, емоционално и ментално мъчение, докато не придобият рефлекса, че единствено изпълнението на заповедта от прекия им началник (мъчител) ги пази от наказание.

Страданието в този огледален свят не е необходимост, не е продукт на човешкото, колкото и неуморно да ни убеждават в обратното. То е внесена стока, то е внос. Съчетано с командата „бий се или бягай” се използва като инструмент, който подкарва стадото под строй към скотобойна.

За осъзналите това, страданието на този свят е само катализатор, без посока – срещу мен или срещу другите.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deusson
Категория: Други
Прочетен: 94026
Постинги: 73
Коментари: 12
Гласове: 49
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031