Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2016 13:47 - Бъди щастлив!
Автор: deusson Категория: Други   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.01.2017 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бъди щастлив!

Има ли скала за измерване на щастието? Възможно е да съществува. Дори има такива статистики: „Къде хората са най-щастливи”. Ние сме луди по измерването и сравнението на несравними неща, още повече, когато са чужди. Това сигурно прави някой хора „щастливи”, както и една желана покупка на дадена придобивка. Колко трайно е такова щастие? Това е въпрос по-важен от отговора, но кой ли си го задава, когато около главата му пърха аромата на „сбъднатата мечта”? И така до следващото „сбъдване”.

Колко много се говори за „късмета на щастливия човек”, когато се одумва нечий успех. Ако оставим това на злите езици и потърсим собственото си щастие, едва ли ще го поверим в ръцете на непостоянния късмет.

Щастието не е въпрос на жребий. Божественият зар е хвърлен и резултата си самия ти. Спечелил си, ако искаш да го приемеш така, но от това да си щастлив ще спечелят всички около теб, затова не бъди егоист.  Бъди щастлив.

Говоря ти за щастие, което не се преобразува в нещастие за някой друг. Такова, за което не се бориш, не е плячка от дадена победа, нито е принадена стойност компенсираща вложения ти труд. То е състояние, което обогатява живота и го осмисля, докосва се до най-скритите му и отдавна забравени ъгълчета. Кара хората край теб да забравят тревогите си, лекува болките им с магическо ухание, трептящо живо във въздуха, осезаемо само в един мимолетен проблясък.

Тогава не съдиш, защото си щастлив да простиш и да ти простят и то не от безразличие към околния свят, а напротив като част от него. Такова щастие не се крие на заснежен планински връх, нито в дълбините на бездънен океан. То е в теб, в тях, във всеки. Макар под повърхността, чака в готовност да излезе на светлина. То не е мимолетно, не е измамно, не иска жертви и не поставя Фаустовски условия. Само трябва да му повярваш и да си простиш, че си го носил затворено в собствените ти ограничения. Пуснеш ли го да отлети ще знаеш, че си задържал нещо, което не е само твое. То е като светлината и истината – няма собственик и стопанин, има само източник, който потупва в гърдите ти през целия ти живот и чака да му отвориш.

Щастлива нова година!



Тагове:   2017,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deusson
Категория: Други
Прочетен: 94900
Постинги: 73
Коментари: 12
Гласове: 49
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930