Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 22:01 - ПЪЛНО РАЗКРИТИЕ 29
Автор: deusson Категория: Други   
Прочетен: 1152 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.03.2016 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 8 МАРТ!

"... „Аарън, какво мислиш за движението за равни права на жените?”

Тогава имах (Аарън Русо – бел. Deusson) доста стандартно виждане за това и казах: „Мисля, че жените имат право на работа и право на равно заплащане с мъжете, както и право да гласуват”

Той започна да се смее и каза: „Ти си идиот!”

Попитах го: „Защо съм идиот?”

Той каза: „Ние, Рокфелерови, финансирахме това. Ние финансирахме движението за равни права. Ние бяхме зад всички вестници, телевизии... фондация Рокфелер.”

Попита ме: „Знаеш ли защо? Има две основни причини. Първата причина беше, че не можехме да вземаме данъци от половината население – преди равните права. И втората: сега можехме да пращаме децата на училище от ранна възраст. Можем да оформяме мисленето на децата, така се разбиват семействата им. Децата започват да гледат на държавата, като на тяхно семейство. На училището, на властите, като тяхно семейство. Не на родителите, които ги обучават (и възпитават бел. Deusson). Това са основните причини за движението за равни права на жените.”

(Аарън): Нещо, което дотогава смятах за благородно, когато видях техните намерения. Целите на това... Аз... Видях злото зад това, което смятах за благородно начинание. ...”

из интервю на Аарън Русо пред Алекс Джонс

 

8 МАРТ е ден на МАМА! – така са ме учили в невръстното ми детство. По–късно разбрах, че било „Ден на жената”, но не достатъчно късно, понеже още нямах „усещане за жена”.

Познавам жени, които не празнуват на 8 март, познавам такива, които празнуват, а познавам и други, които направо го ненавиждат. Няма да коментирам причините за избора на всяка от изброените групи, те си ги знаят и си ги следват.

Без никакви уговорки разбирам тези, които искат поне веднъж в годината да се почувстват специални. В същото време им пожелавам, да могат всеки един „божи” ден да се чувстват така.

Разбира се всеки в собствената си уникалност е естествено специален, жалко, че в контекста на цитираното интервю, хората не се радват на уникалността и не я ценят, нито в другите, нито в себе си.

Това е въпрос на осъзнатост, което е духовен процес и не се придобива, чрез заучаване на клишета в училище или по лекциите на съвременни мъдреци. Малка подсказка само – обичането започва от собственото ти същество, всяко друго начало отвежда до изкривяване на разбирането за „творението”, като цяло.

„Честит 8 март!”. Това е дата която се намира между 7 и 9 март. Нищо повече! Затова не пропускайте да честитите и всички останали дати! Ако имаше „бог” на гише, който да приема молбите (молитвите) ни, щях да го помоля: „Боже, заличи тъжните празници!” Е, той нямаше да „придвижи” тази молба, защото няма да останат почти никакви празници, освен такива, които в същността си са начало на нещо. Но ние празнуваме дадено начало, чак когато то е станало история и  както обикновено става е завършило с някой тъжен празник, който „празнувайки”, всъщност само отбелязваме.

Ако все пак тръгнете да купувате цветя, дано да не е, защото „така е редно”, единствено крайно зажаднелите за внимание биха им се зарадвали, но какво пък и те са хора. Разбирам ги. Не бих разбрал тези, които без да влагат никакво чувство поднасят букетче, изпълнявайки „ритуал”, с който пречистват тежката утайка в душите си, която наричат съвест и се възползват от изпадналите в нужда.  



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deusson
Категория: Други
Прочетен: 94046
Постинги: 73
Коментари: 12
Гласове: 49
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031